Certificat energetic Piatra Neamt

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu auditori energetici din Piatra Neamt autorizati de MLPDA sa efectueze audit energetic si sa elibereze certificat energetic. Am inclus de asemenea si datele lor de contact:

 • Nume
 • Adresa
 • Nr de telefon
 • Website
 • Adresa de email

Auditori energetici in Piatra Neamt

Petrariu Roxana – Auditor energetic

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Piatra Neamt.

Date de contact:

Telefon:  0754.794-588 ; 0721.265-372

Email: roxanapetrariu@gmail.com


Birou de Audit Energetic Durbaca Sorin-Victor

Grade profesionale auditori energetici atestati: gradul I C+I (constructii si instalatii);

Numar de auditori energetici atestati: 3;

Principalele localitati in care activeaza: Piatra Neamt, Targu-Neamt, Bicaz, Brusturi, Draganesti, Tarzia, Vanatori-Neamt, Pipirig, Pluton, Raucesti, Oglinzi, Humulesti, Agapia, Grumazesti, Baltatesti, Ghindaoani, Cracaoani, Bodesti, Dobreni, Garcina, Tarcau, Viisoara, Pingarati, Girov, Tasca, Hangu, Poiana Teiului, Ceahlau, Fracasa, Borca, Dumbrava Rosie, Razboieni, Tupilati, Tibucani, Pastraveni, Urecheni, Petricani, Timisesti, Cristesti, Tarpesti, Varatec, Boroaia, Vadu Moldovei, Bogdanesti, Rasca, Baia etc.;

Date de contact: Indisponibile (de ce?)

Preturi certificat energetic: Calitatea si eficienta sunt garantate la tarife atractive.

Scurta prezentare: Tratam fiecare client cu seriozitate si promptitudine, eliberand in scurt timp certificatul de performanta energetica si raportul energetic la preturi avantajoase.
Executam lucrari atat pentru imobile rezidentiale si nerezidentiale (cladiri de birouri, centre comerciale, scoli, sali de sport, spitale etc.), cat si pentru unitati de imobil (apartamente, magazine la parterul blocurilor, etc.).
Program de lucru: luni – vineri: 9:00 – 20:00, sambata: 7:00 – 16:00, duminica: inchis.

PFA Stejar Romica

Grade profesionale auditori energetici atestati: gradul I – constructii si instalatii;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Roman, Piatra Neamt, Bicaz, Targu Neamt etc.;

Date de contact: Indisponibile (de ce?)

Website: -;

Preturi certificat energetic: preturi competitive, negociabile.

Scurta prezentare: Auditor energetic gradul I – constructii si instalatii, cu o experienta de peste 4 ani.
Servicii:
 • audit energetic scoli, blocuri de locuinte etc.;
 • certificate energetice pentru cladiri rezidentiale, comerciale, industriale.

Membru: AAECR, AIIR, ANEVAR.
Evaluator autorizat – EPI, EBM (rapoarte de evaluare pentru proprietati imobiliare si bunuri mobile).

Program de lucru: luni – sambata: 9:00 – 20:00, duminica: inchis.

Serban Alexandru PFA

Grade profesionale auditori energetici atestati: gradul I;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Piatra Neamt, Roman, Targu Neamt, Bicaz, Roznov etc.;

Date de contact: Indisponibile (de ce?)
Website: -;

Preturi certificat energetic: 80 lei de camera locuita la apartamente sau 0,30 euro/m2 arie desfasurata la celelalte tipuri de constructii.

Scurta prezentare: imi desfasor activitatea in Municipiul Piatra Neamt, ca persoana fizica autorizata in domeniul constructiilor, fiind proiectant de structuri din beton, metal, caramida si lemn.
Program de lucru: luni – sambata: 8:00 – 17:00, duminica: inchis.

Ungureanu Gheorghe

Grade profesionale auditori energetici atestati: gradul I;

Numar de auditori energetici atestati: 1;

Principalele localitati in care activeaza: Roman;

Date de contact: Indisponibile (de ce?)
Website: -;

Preturi certificat energetic:

 • Apartamente:
  • garsoniera: 100 lei;
  • 2 camere: 120 lei;
  • 3 camere: 160 lei;
 • Case unifamiliale:
  • suprafata mai mica de 150 m2: 300 lei;
  • suprafata mai mare de 150 m2: 1 euro/m2.
Scurta prezentare: Prestez activitatea de auditor energetic pentru cladiri din 2011, pe baza atestatului gradul I constructii si instalatii si a certificatului de inregistrare fiscala avand CUI 28060215, ca profesie liberala.
Program de lucru: luni – vineri: 8:00 – 19:00, sambata: 8:00 – 13:00, duminica: inchis.

 

Informatii utile

Ce este certificatul de performanta energetica

Un document normativ datat Iulie 2013 si emis de Guvernul Roman reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand proprietarilor detinerea unui document tehnic (avand un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o clasa speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarui imobil din Piatra Neamt sa fie declarate nule. De asemenea, certificatele energetice sunt obligatorii in cazul receptionarii unei constructii noi.

La ce foloseste un certificat energetic mai exact?

Cu ajutorul acestui document, eventualul cumparator ori chirias este direct si oficial informat despre performanta energetica a locuintei, exprimata prin acel consum specific de energie total anual, exprimat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimata prin consumul anual specific de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum si pentru iluminat, informarea cuprinzand eficienta energetica a respectivului apartament, prin incadrarea sa intr-o anume clasa energetica. Concret, prin aceasta certificare se doreste dar totodata se si incurajeaza o imbunatatire a performantei energetice a cladirii. O reducere a consumului energetic duce mai ales la scaderea emisiilor de bioxid de carbon. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor industriale dar si a transporturilor ar putea scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ o treime – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic in Piatra Neamt

Ca sa obtineti un certificat energetic trebuie sa intocmiti un dosar ce va contine mai multe acte. Pentru apartamente, aveti nevoie prima data de documentul de proprietate insotite de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei. In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva. Mai sunt necesare niste date tehnice care sa aduca informatii referitoare la materialele de constructie folosite, niste date tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, puteti obtine certificatul de performanta energetica in una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa viziteze imobilul in tema in scurt timp pentru a prelua datele si informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui certificat energetic in Piatra Neamt poate diferi in functie de diferiti factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere.De la emiterea sa, certificatul de performanta energetica impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.