Certificat energetic Alba Iulia

Aveti nevoie de certificat energetic? Pe aceasta pagina gasiti o lista cu auditori energetici din Alba Iulia autorizati de MLPDA* sa efectueze audit energetic si sa elibereze astfel de documente. Am inclus de asemenea si datele lor de contact:

 • Nume
 • Adresa
 • Nr de telefon
 • Website
 • Adresa de email

Auditori energetici in Alba Iulia – Lista cu firme

Cosmeanu Stefan – Auditor energetic

Nr de telefon: 0724 202 ***
Adresa de email: ***cosmeanu [la ] yahoo.com


Caldare Ioan – Auditor energetic

Nr de telefon: 0730 542 ***
Adresa de email: ioan*** [la] unitbv.ro


Bota Carmen Aurora – Auditor energetic

Nr de telefon: 0358 110 ***, 0749 896 ***
Adresa de email: bota*** [la] yahoo.com


Informatii utile

Ce este un certificat energetic

Este vorba de un document oficial care ofera informatii despre eficienta energetica a unei cladiri. Acesta este emis de catre un expert autorizat sau o agentie specializata in evaluarea performantei energetice a cladirilor. Scopul principal al unui astfel de document este de a furniza proprietarilor si utilizatorilor informatii cu privire la consumul de energie al cladirii si potentialul sau de economisire a energiei.

La ce foloseste un certificat energetic mai exact?

Acesta ofera o evaluare a eficientei energetice a cladirii, pe baza unor criterii precum izolatia termica, sistemul de incalzire si racire, ventilatia, iluminatul si alte aspecte relevante. Evaluarea se face de obicei pe o scala de la A la G, unde clasa A reprezinta cea mai eficienta cladire din punct de vedere energetic, iar clasa G reprezinta cea mai putin eficienta.

Un certificat energetic ofera totdata recomandari privind imbunatatirea eficientei energetice a cladirii, precum instalarea de echipamente mai eficiente sau imbunatatirea izolatiei termice. Acest document poate fi necesar in diverse situatii, cum ar fi vanzarea sau inchirierea unei cladiri, accesarea unor finantari sau subventii guvernamentale pentru lucrari de eficienta energetic, sau ca parte a cerintelor legislative privind performanta energetica a cladirilor.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic Alba Iulia?

Pentru a obtine un astfel de act, urmatoarele documente si informatii pot fi necesare:

 • Documente de identitate: Aveti nevoie de acte de identitate valide pentru a dovedi ca sunteti proprietarul sau reprezentantul legal al cladirii in cauza.
 • Acte de proprietate: Trebuie sa furnizati documentele care atesta dreptul Dvs de proprietate asupra cladirii, sau un document care sa demonstreze ca aveti dreptul de a solicita un astfeld e document pentru acea cladire (de exemplu, in cazul in care sunteti un chirias sau un administrator al cladirii).
 • Planuri arhitecturale: Este util sa aveti planurile cladirii, inclusiv detalii despre suprafata, structura si compartimentare.
 • Facturi de utilitati: Puneti la dispozitie facturile de utilitati (electricitate, gaz, apa etc.) pentru a demonstra consumul de energie al cladirii intr-o perioada de referinta.
 • Specificatii tehnice: Este util sa furnizati detalii despre sistemele si echipamentele din cladire, cum ar fi sistemul de incalzire, racire, ventilatie, iluminat, izolatie termica etc.
 • Orice alte informatii relevante: Daca ati efectuat imbunatatiri energetice in cladire, cum ar fi schimbarea ferestrelor, izolarea termica sau instalarea unor sisteme de energie regenerabila, asigurati-va ca furnizati documentatia corespunzatoare pentru a beneficia de aceste imbunatatiri in evaluarea obtinuta.

Cat dureaza eliberarea unui certificat energetic?

Durata eliberarii unui certificat energetic poate varia in functie de mai multi factori; in general, poate dura intre cateva zile si cateva saptamani. Iata cateva factori care pot influenta acest proces:

 • Dimensiunea si complexitatea cladirii: Evaluarea eficientei energetice poate fi mai complexa pentru cladiri mari, cu sisteme de incalzire si racire sofisticate sau cu multiple zone si utilizari. Astfel de cladiri pot necesita o analiza mai detaliata si mai mult timp pentru efectuarea pasilor necesari.
 • Disponibilitatea expertilor autorizati: Numarul de experti autorizati in evaluarea performantei energetice poate varia in functie de regiune si de cererea existenta. Daca exista o disponibilitate redusa a expertilor, procesul de programare si efectuarea inspectiei poate dura mai mult.
 • Furnizarea documentelor necesare: Durata obtinerii poate fi influentata si de rapiditatea cu care proprietarul sau reprezentantul legal al cladirii furnizeaza toate documentele necesare. Un proces mai rapid de colectare si prezentare a acestor documente poate accelera procesul de obtinere.

Este recomandat sa contactati un expert local in evaluarea performantei energetice pentru a obtine informatii mai precise despre durata specifica a obtinerii unui astfel de document in regiunea Dvs.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui certificat energetic Alba Iulia poate diferi in functie de diferiti factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere. De la emiterea sa, un certificat energetic impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.