Certificat energetic Calarasi

Home / Certificat energetic Calarasi

Pe aceasta pagina gasiti o lista cu auditori energetici din Calarasi autorizati de MDRAP sa efectueze audit energetic si sa elibereze certificate de performanta energetica. Am inclus de asemenea si datele lor de contact:

  • Nume
  • Adresa
  • Nr de telefon
  • Website
  • Adresa de email

Auditori energetici in Calarasi

 

Ciutacu P. Mircea

Adresa: Str. Independenta nr.94, Calarasi
Telefon: 0744.125-109
Website:
Email: mircea_ciutacu@yahoo.com


Cojocaru I. Florina

Adresa: Str. Flacara, nr.5, bl.C16, sc.1, et.4, ap.19, Calarasi
Telefon: 0755.012-008, 0722.635-084
Website:
Email: florinacojocaru@yahoo.com


Cotet D. Marian

Adresa: Str. Florilor nr.3, bl.H20, sc.C, et.2, ap.7, Calarasi
Telefon: 0728.925-529, 0242.33.29.43
Website:
Email: marian.cotet@yahoo.com


Adresa: Str.Bucuresti nr.139,bl.a38,sc.2,et.3,apt.6, Calarasi
Telefon: 0744.655-261
Website:
Email: mobproiect@gmail.com


Scarlat M. Aurel

Adresa: Str.Luceafarului nr.3, bl.E 3, sc.D, et.1, apt.6, Calarasi
Telefon: 0743.017-959
Website:
Email: aurel scarlat@yahoo.com


Informatii utile

Ce este certificatul de performanta energetica

Un document normativ datat Iulie 2013 si emis de Guvernul Roman reglementeaza atat vanzarea cat si inchirierea locuintelor, solicitand proprietarilor detinerea unui document tehnic (avand un caracter pur informativ) care sa ateste performanta energetica a respectivei cladiri, cat si incadrarea sa intr-o clasa speciala pentru performanta energetica. Lipsa acestei certificari a performantei energetice face ca eventualele contracte de vanzare si cumparare a oricarui imobil din Calarasi sa fie declarate nule. De asemenea, certificatele energetice sunt obligatorii in cazul receptionarii unei constructii noi.

La ce foloseste un certificat energetic mai exact?

Cu ajutorul acestui dicument, eventualul cumparator ori chirias este direct si oficial informat despre performanta energetica a locuintei, exprimata prin acel consum specific de energie total anual, exprimat in kWh/m.p. suprafata utila, respectiv exprimata prin consumul anual specific de caldura pentru incalzire, pentru apa calda pentru consum si pentru iluminat, informarea cuprinzand eficienta energetica a respectivului apartament, prin incadrarea sa intr-o anume clasa energetica.

Concret, prin aceasta certificare se doreste dar totodata se si incurajeaza o imbunatatire a performantei energetice a cladirii. O reducere a consumului energetic duce mai ales la scaderea emisiilor de bioxid de carbon. Conform studiului Agentiei Internationale a Energiei, o imbunatatire a performantei energetice a acestor cladiri, a proceselor industriale dar si a transporturilor ar putea scadea necesarul energetic al globului cu aproximativ o treime – pana in anul 2050.

Care sunt actele necesare pentru obtinerea unui certificat energetic in Calarasi?

Ca sa obtineti certificatul energetic trebuie ca sa intocmiti un dosar ce va contine mai multe acte. Pentru apartamente, aveti nevoie prima data de documentul de proprietate insotite de actul cadastral sau de partiurile de arhitectura ale constructiei.

In cazul cladirilor sunt necesare cartea tehnica a imobilului, planurile de amplasament ale cladirii, planurile de structura ale cladirii, planurile si descrierea instalatiilor existente in cladirea respectiva. Mai sunt necesare niste date tehnice care sa aduca informatii referitoare la materialele de constructie folosite, niste date tehnice referitoare la echipamentele instalatiilor de incalzire, de racire-climatizare, de ventilatie, de furnizari apa calda dar si apa rece s.a.m.d.

Cat dureaza eliberarea?

De obicei, puteti obtine certificatul de performanta energeticain una sau doua zile. Majoritatea auditorilor vor raspunde rapid cererii Dvs, si vor veni sa viziteze imobilul in tema in cel mai scurt timp pentru a prelua datele si informatiile necesare.

Cat costa si care este perioada de valabilitate?

Pretul unui certificat energetic in Calarasi poate diferi in functie de diferiti factori, ca de exemplu: localizarea imobilului, suprafata, pozitia, numarul existent de camere.De la emiterea sa, certificatul de performanta energetica impreuna cu auditul energetic al respectivei cladiri au o valabilitate de 10 ani.